Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук прокоментував «Комсомольской правде в Украине» запровадження проти нього санкцій Казначейством США.

«За останні дні мене просто накрив шквал дзвінків. Від друзів, журналістів, соратників по Громадському руху «Український вибір». Питань було два: що я відчуваю у зв'язку із запровадженням проти мене як лідера Руху та членів організації Сполученими Штатами санкцій і що я збираюся робити далі? Я відчуваю те, що відчувала би будь-яка людина, в життя якої вторгається вся сила державної машини, яка має величезний досвід тиску на особистість», - пише Медведчук. Він зазначив, що уже не вперше стає об'єктом політичного переслідування - у 2005 році помаранчева влада викликала його до Генпрокуратури, СБУ, МВС, намагаючись довести причетність до сфабрикованих справ.

«Але не вийшло. Не тому, що мало старалися, а тому що не було підстав. Я був і залишаюся законослухняним громадянином і, будучи у владі, завжди стояв на сторожі дотримання закону, - заявив лідер «УВ». - Повернувшись до активної суспільно-політичної діяльності два роки тому, я розумів, що на мене і моїх близьких буде чинитися тиск».

Політик зазначив, що влада Януковича переслідувала Рух за відстоювання східного вектора зовнішньоекономічної інтеграції, ідеї народовладдя та боротьбу з корупцією. Сьогодні «Український вибір» також перебуває в опозиції до нинішньої влади, і до тиску на Рух підключаються закордонні сили.

Однак незважаючи ні на що, заявив Медведчук, Громадський рух має намір і в майбутньому відстоювати свої ідеї. «Ми вже домоглися відновлення в Україні парламентсько-президентської форми правління. Наступним важливим кроком реформування державного устрою має стати федералізація. Ми будемо домагатися ухвалення законодавства, що регламентує проведення референдумів за народною ініціативою, як місцевих, так і всеукраїнських... Ми виступаємо за економічну інтеграцію з країнами Митного союзу, вбачаючи в цьому співробітництві єдиний шлях виходу з кризи, розвитку національної економіки та високотехнологічних галузей промисловості», - резюмував лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

914