Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що Росія в питанні відторгнення Криму від України поводиться як гангстер, і попереджає ЄС, що після України російська агресія може проявитися і щодо Європи.

Про це Яценюк заявив журналістам після підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС сьогодні в Брюсселі.

«Росія підірвала міжнародний порядок. Росія стала вести себе як справжній гангстер. Має бути гідна відповідь, як зупинити цей міжнародний злочин. Ми були готові до переговорів, а Росія направила 22 тисячі війська (Крим). Якщо Росія не чує цих закликів - потрібно знайти відповідь», - сказав Яценюк, повідомляє «УНІАН».

Він закликав ЄС рішучіше підходити до питання санкцій проти Росії і не боятися запроваджувати широкі економічні санкції проти Москви через її дії у Криму.

«Що ми повинні рятувати - ціни чи цінності? Санкції повинні бути для збереження стабільності. Я маю надію, що ЄС захищатиме цінності, територіальну цілісність України. Європа повинна захищати свої цінності, бо що - що є кінцевим пунктом призначення для Росії? Це Україна чи це, може, ЄС? Росія хоче переглянути міжнародний правопорядок», - сказав український прем'єр.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про входження Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

783