Росія поки утримається від відповідних санкцій щодо США і запровадження візового режиму з Україною, заявив президент РФ Володимир Путін на засіданні Ради Безпеки Росії.

На зустрічі міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поінформував, що Київ продовжує робити «суперечливі заяви» щодо відносин з Росією. «Зокрема, прозвучали заяви про те, що вони чи то закривають, чи то «підвішують» свою участь у Співдружності Незалежних Держав і збираються запроваджувати візовий режим у відносинах з Росією. У цій ситуації, якщо це станеться, ми також Вам доповімо наші пропозиції», - сказав глава МЗС, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Що стосується першого випадку - американських санкцій, і що стосується другого - запровадження візового режиму з боку України, думаю, ми повинні поки утриматися від відповідних кроків», - підкреслив Путін.

«Насамперед, це стосується візового режиму з Україною, тому що в разі запровадження нами візового режиму з Україною постраждають взагалі ні в чому невинні мільйони українців, які живуть у злиднях, працюючи в Росії, заробляють невеликі гроші для підтримки сімей. Не треба цього робити», - зазначив глава російської держави.

Нагадаємо, США і ЄС запровадили санкції проти російських та українських політиків.

Раніше президент Росії Володимир Путін сказав, що збитки від можливих санкцій у зв'язку з ситуацією навколо України будуть взаємними, оскільки в сучасному світі все взаємопов'язано і всі один від одного залежать. МЗС РФ також заявило, що Москві доведеться відповідати на можливі санкції, і не обов'язково дзеркально.

Уповноважений при президентові РФ з питань захисту прав підприємців Борис Титов вважає, що санкції Заходу проти Росії мінімальні, відповідати на них не варто.

20 березня, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що на нинішньому саміті не буде ухвалено рішення про економічні санкції щодо Росії.

20 березня Сполучені Штати внесли до санкційного списку ще 20 російських офіційних осіб.

Міністерство закордонних справ РФ запроваджує на основі взаємності санкції щодо низки американських чиновників і законодавців.

Президент Ради ЄС Герман ван Ромпей заявив, що Європейський Союз розширив список громадян Росії з 21 до 33 осіб, щодо яких застосовані санкції у вигляді заморожування активів та заборони на в'їзд.

Спікер Державної думи РФ Сергій Наришкін заявив, що прагнення застосувати проти Росії санкції - спроба західних політиків виправдатися в очах громадської думки.

19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією в зв'язку з подіями у Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Міністерство закордонних справ Російської Федерацією висловило здивування і жаль з приводу наміру України запровадити візовий режим з Росією.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Міністерство закордонних справ України опрацьовує пропозиції щодо реалізації рішення РНБО про запровадження візового режиму з Росією, і готове найближчими днями внести їх на розгляд уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

930