32 біженці з Криму попросили політичного притулку в Польщі. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Зафіксовані перші факти, коли громадяни України, які були змушені залишити Кримський півострів, попросили притулку в країнах ЄС. У пункт пропуску «Шегині», що на Львівщині, група з 32 кримських татар (у тому числі 17 дітей) прибула учора ввечері», - йдеться в повідомленні.

Кримські татари повідомили, що проживали поблизу Євпаторії і в зв'язку з тим, що допомагали військовим України, їх почала переслідувати так звана теперішня влада Криму. Громадяни заявили, щоб уникнути насильства прямують в Республіку Польща для отримання статусу біженців.

Про цю ситуацію українські прикордонники повідомили польським колегам. Згодом польською стороною було позитивно розглянуто звернення кримських татар й ухвалено рішення про пропуск їх на територію Польщі.

У відомстві підкреслили, що все більше людей намагається залишити Кримський півострів. Протягом останніх днів Держприкордонслужба зафіксувала істотне збільшення потоку громадян і транспортних засобів, що в'їжджають на територію України з АРК. За результатами співбесід встановлено, що вже близько 1000 людей виїхали з Криму вимушено.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1146