Акції протесту на Майдані Незалежності в Києві посилили розкол суспільства в Україні. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив політолог Юрій Романенко.

«Розкол в Україні є. Ситуація з Майданом його тільки загострила. Враховуючи напруженість у відносинах з Росією і те, що сталося в Криму, це ще більше загострюється. Нині розкол проявляється у всіх сферах і з ним потрібно працювати. Уряд з цим не працює. Він намагається, але оскільки немає стратегії і розуміння того, що сталося, ситуація скоріше погіршується, ніж поліпшується», - сказав Романенко.

При цьому, на його думку, мовна проблема перестала бути ключовою для українців.

«Акції протесту, по суті, провели вододіл між людьми з різним набором цінностей. Умовно кажучи, між людьми, які тяжіють до патерналістської моделі, як у Росії, і тими, хто тяжіє до європейських свобод», - пояснює політолог.

Крім того, Романенко вважає, що анексія Криму Росією вивела конфлікт у суспільстві за межі АРК. «Ми зараз стоїмо перед громадянським конфліктом. Але політичні еліти з різних причин не здатні її вирішити. Швидше за все, ми в цей конфлікт скотимося, і він буде проходити як мінімум на частині території України», - прогнозує він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

607