Міністерство закордонних справ Російської Федерацією висловило здивування і жаль з приводу наміру України запровадити візовий режим з Росією. Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

«Крім подиву і жалю намір української сторони викликати у нас не може, оскільки в результаті подібних дій Києва значно ускладняться контакти між мільйонами громадян двох держав, прикордонні, міжрегіональні та гуманітарні зв'язки», - вважають у МЗС РФ.

При цьому, за даними відомства, офіційного повідомлення від української сторони в Росії досі не отримали.

«Йдеться, судячи з усього, про бажання української сторони припинити дію угоди між урядом Російської Федерації та урядом України про безвізові поїздки громадян РФ і України від 16 січня 1997 року та протоколу про внесення змін у згадану Угоду 1997 року від 30 жовтня 2004 року», - припустили в МЗС РФ.

Нагадаємо, 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією в зв'язку з подіями у Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Кремль відмовився коментувати цей намір української влади до отримання офіційного попередження, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

671