Голова ради директорів і власник Group DF, голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ перебуває в слідчому ізоляторі у Відні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«За останньою інформацією з нашого посольства в Австрії, рішення про його екстрадицію було ухвалено судом першої інстанції. Віденським судом воно ще не розглядалося, тому ми ще не можемо говорити, що це рішення якимось чином вже набуло чинності. Система ухвалення рішень з приводу екстрадиції дуже складна, багатоступенева, в ній задіяні суди декількох рівнів. Остаточне рішення ухвалюється на рівні Міністерства юстиції. Тому станом на сьогодні ми не можемо говорити, що таке рішення існує», - зазначив він.

За словами Перебийноса, Фірташ з працівниками українського консульства не зустрічався. «Зараз ми можемо сказати, що Дмитро Фірташ продовжує перебувати в слідчому ізоляторі у Відні», - повідомив він.

Як повідомляв ForUm, 18 березня, директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що земельний суд Відня (Австрія) вирішив екстрадувати голову ради директорів і власника компанії Group DF, голову Федерації роботодавців Дмитра Фірташа в США 17 березня.

Пізніше земельний суд Відня спростував заяву МЗС України щодо екстрадиції українського олігарха.

Фірташ був затриманий в одному із центральних районів Відня Маргаретен 12 березня за запитом ФБР. Як йдеться в повідомленні відомства, запит на затримання надійшов зі США і пов'язаний із обвинуваченнями у хабарництві та організації злочинного співтовариства.

Суд австрійської федеральної землі Відня постановив увечері в п'ятницю, 14 березня, порушити справу про екстрадицію затриманого у Відні олігарха Дмитра Фірташа і призначив йому заставу в 125 млн євро й заборону залишати Австрію на час слухань.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

586