Україна не продовжуватиме своє головування в СНД і подумає про вихід із Співдружності. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«Затверджено рішення не продовжувати головування України в СНД у 2014 році. Відповідна нота буде спрямована у виконком СНД найближчим часом.

Зокрема, недотримання учасниками СНД зобов'язань, закріплених у «Договорі про СНД» щодо визнання та поваги територіальної цілісності один одного, недоторканності кордонів, спільної роботи для забезпеченню міжнародного миру та безпеки, а також політичної заангажованості та неефективності наявного формату співпраці в рамках СНД, Україна залишає за собою право розглянути питання про недоцільність своєї подальшої участі в діяльності Співдружності», - заявив він.

Також Перебийніс зазначив, що Україна висловлює глибокий жаль, що СНД перетворився на інструмент реалізації інтересів окремих його членів.

Нагадаємо, Україна з 1 січня після Білорусі почала головувати в Співдружності незалежних держав.

Раніше виконувач обов'язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця 15 березня заявляв, що Україна не розглядає варіант виходу із Співдружності Незалежних Держав.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

723