Вчора у НТКУ відбулася ганебна річ. Там не тільки хуліганство, але й незаконний тиск на журналіста. Як автор КПК я кажу, що там є склад злочину однозначно.

Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив український політичний діяч, суддя, доктор філософських наук Юрій Кармазін.

На думку Юрія Кармазіна - Мірошниченко, Іллєнко і більш досвідчений Богдан Бенюк не зрозуміли, що накоїли. Причому всі три накоїли, тому що жоден із них не зупинив один одного.

«В цьому випадку пан Мірошниченко має скласти депутатські повноваження - це перше. І друге - він має вибачитися не тільки перед Пантелеймоновим, але й перед усіма журналістами, тому що це вже не поведінка якогось окремого з опозиціонерів, це поведінка влади в двох іпостасях - і законодавчої влади, котрою була «Свобода», яка прийшла в парламент 2 роки тому, і це поведінка тих, хто контролює законодавчу гілку влади, Генпрокуратури», - вважає політик.

На думку Юрія Кармазіна, політикам треба зробити важкий для них крок. І хоча Мірошниченка є за що поважати - він патріот України, але шкоди цими діями для влади, для українського суспільства зроблено набагато більше, ніж тієї користі, яка була принесена раніше.

Політик упевнений, що вихід можливий тільки один - переосмислення цього процесу. Не тільки УТ-1, але й інші канали давали пряму трансляцію виступу кремлівського вождя. Перший національний канал не повинен був давати повний виступ, він повинен був даватися з коментарями, тому що зрозуміло, що транслювати повний виступ Турчинова було б неможливо на російських каналах, російські платники податків цього б не допустили, - припускає експерт.

«Тому питання тут є - якою мірою можна було висвітлювати це, а в якою - ні. Але не висвітлювати взагалі - це також неправильно. Тут треба було знайти баланс. І це справа журналістів. Зрештою, у всіх є право на помилку», - вважає Кармазін.

Політик зазначив, що журналіст може помилитися, але це не означає, що до нього треба простягати руки - це посягання на людську гідність. І ще більший цинізм - сфотографувати це й викласти в Інтернет. У зв'язку з цим, Юрій Кармазін переконано додав, що три виступи Путіна не завдадуть стільки шкоди, скільки трансляція цього ролика.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

907