США і ЄС не збираються вступати в боротьбу, щоб захистити те, що залишиться Україною, пише агентство Bloomberg у своїй редакційній статті. Влада ні ЄС, ні США не пов'язані якимись угодами, які передбачають зробити це, і їхні інтереси (не кажучи вже про інтереси їхніх виборців) суперечать цьому.

На жаль, але факти непорушні: Росія значно більше зацікавлена в Україні, ніж ЄС чи США. Путін розуміє це, навіть якщо західні лідери воліють про це мовчати.

Найголовніше, зазначає Bloomberg, що Захід не повинен змушувати Україну думати інакше, коли країна буде розраховувати на військову підмогу, якій не судилося прийти.

Власним інтересам України найкраще послужило б врегулювання нинішньої ситуації, яке дозволило б країні процвітати у світі. Це означає дві речі: тісні зв'язки із Заходом, але одночасно - стерпні, нехай навіть і прохолодні, відносини з Росією.

США і ЄС могли б досягти більшого, якщо б допомагали Україні рятувати себе самостійно, починаючи з надання підтримки, яка необхідна країні для стабілізації економіки. Захід має сприяти проведенню в Україні політичних реформ і встановленню справжньої демократії, якої зараз країна безумовно не є. Але обговорення про подальший вступ країни в ЄС чи в НАТО наразі не служить українським інтересам.

Встановлення більш тісних зв'язків із Заходом бажане - і досяжне, але тільки не в тому разі, якщо Україна повинна буде заради цього стати постійним противником Росії, підкреслює агентство. США чи ЄС не повинні вимагати цього від України, принаймні доти, поки вони будуть готові воювати за цю країну, резюмує видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

552