Генеральна прокуратура повинна найближчими днями провести розслідування за фактом побиття групою народних депутатів на чолі з депутатом від ВО «Свобода» Ігорем Мірошниченком виконувача обов'язків генерального директора НТКУ Олександра Пантелеймонова і примусу до написання заяви про звільнення із займаної посади. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич, повідомляє прес-служба ПР.

«Українське суспільство не може залишитися осторонь від факту безпрецедентних дій представників нової влади, коли група народних депутатів із коаліції більшості на чолі з депутатом від Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Ігорем Мірошниченком примушувала написати заяву про звільнення керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова», - зазначив парламентарій.

Він підкреслив, що «все це супроводжувалося побиттям і цинічною відеофіксацією з подальшою демонстрацією цих «геройських» дій».

«Упевнений, що генеральна прокуратура, яку очолює представник цієї ж політичної сили, має протягом найближчих днів - точно до найближчого засідання парламенту - провести розслідування й дати оцінку цим фактом, - переконаний Шуфрич. - І ця оцінка буде іспитом для нової влади на її демократичність і прихильність принципу рівності всіх перед Конституцією і законами України».

«Ми, члени Партії регіонів, не уникли і не уникаємо відповідальності за дії попередньої влади. Враховуючи ситуацію в країні, ми робимо все для того, щоб ситуація стабілізувалася і мав місце діалог між усіма політичними силами, який представляв би різні політичні погляди, підтримані в різних регіонах», - сказав він.

За його словами, «на жаль, факт у НТКУ не поодинокий. Аналогічні дії, тільки в менш брутальний спосіб, мають місце і в регіонах. Зараз в ультимативній формі вимагають звільнення Родіона Мірошника, Генерального директора Луганської обласної телерадіокомпанії, який є заступником голови Луганської обласної організації Партії регіонів - і тільки тому його звільняють».

«Ми починаємо отримувати тривожну інформацію про появу нових темників з жорсткими вимогами, як висвітлювати поточні події. Вже перебуваючи в опозиції, ми не раз зверталися до наших колег з більшості із закликом не повторювати помилки попередньої влади. Сьогодні ми повинні робити все для того, щоб, незважаючи на різні політичні погляди і на підтримку наших політичних сил різними регіонами, забезпечити єдність, взаємоповагу і діалог. Іншого шляху у нас немає», - підсумував політик.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає неприпустимим для демократичного суспільства дії народних депутатів, які намагаються силою вирішувати кадрові питання.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом дій народних депутатів від ВО «Свобода» у Національній телекомпанії України.

За даними деяких ЗМІ, народні депутати від ВО «Свобода» силою змусили т.в.о. директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку.

На викладеному в мережі відео видно, що народні депутати силою змусили Пантелеймонова писати заяву, били його по обличчю та голові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315