Скасування візиту голови Європейської ради Германа ван Ромпея до Москви пояснюється тим, що в Євросоюзі не хочуть знати правду про ситуацію в Україні. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

У відомстві нагадали, що ван Ромпей попросився з терміновим візитом у Росію 17 березня.

«Мета - напередодні наміченого на кінець цього тижня засідання Євроради на вищому рівні з перших вуст почути позицію російської сторони щодо кризи в Україні й навколо неї, а також бачення шляхів виходу із ситуації», - повідомили в дипвідомстві.

У Москві оперативно відгукнулися на цей запит і запропонували лідеру Євросоюзу прийняти його 19 березня.

«Адже дійсно похвально, що ван Ромпей захотів дізнатися правду про те, що коїться в Україні», - йдеться в заяві.

Однак, за даними МЗС РФ, голову Євроради в Москву не пустили.

«Причому не пустили свої ж. Мовляв, навіщо йому треба знати правду, якщо й так все уже вирішено. Є свої герої української кризи - бойовики «Правого сектору» та нелегітимний уряд, до якого входить низка відвертих фашистів. Є й свої «винні» - Росія і народ Криму, які відмовилися прийняти логіку неонацистського путчу. Є, нарешті, і всілякі санкції, що вводяться незалежно від того, що Росія зробила або ні», - заявили у відомстві.

Тепер з'явився новий санкційний список невиїзних з Євросоюзу до Росії. «За іронією долі першим номером до цього списку вписаний сам голова Євроради ван Ромпей», - підсумували в МЗС РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

769