Учасники мітингу біля штабу ВМС України у Севастополі прорвали оточення й увірвалися на територію військової частини, над нею підняті російський та андріївський прапори.

О 08:00 біля будівлі штабу розпочався мітинг, кілька сотень учасників якого зрізали огорожу, увірвалися всередину і замінили прапори, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Наразі тривають переговори учасників мітингу з представниками ВМС України. Насильства щодо військовослужбовців не застосовується. Збройні сили Росії в операції участі не беруть.

Як раніше повідомляв ForUm, у зв'язку із загибеллю українського військовослужбовця військовим частинам Збройних сил України, дислокованим в АР Крим, дозволено застосування зброї, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що збройні сили РФ не входили у Крим і Росія не перевищували чисельність військ , що перебувають на базі - 25 тис. осіб.

В.о. міністра оборони України Ігор Тенюх заявив, що станом на 14 березня в Криму перебувало майже 22 тис. російських військовослужбовців.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «кримське питання» перейшло з політичної у військову стадію з вини російської сторони.

Українське керівництво закликає створити термінову комісію на рівні міністерств оборони країн-гарантів України за Будапештським договором.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

542