Нова влада займається економічним популізмом. Про це політолог Роман Сирінський заявив Forum'у, коментуючи повернення до ідеї закриття небанківських валютообмінних пунктів.

«Раніше практично всі фінансові ініціативи Нацбанку, Мінфіну, Кабміну опозиція зустріла в багнети, і тільки в окремих очевидних випадках було схвалення. Тепер же виходить, що запущені попередниками інструменти потихеньку використовуються, йде і повернення до новацій, які пропонувалися», - зазначив він.

За словами політолога, колишній економічний блок уряду ідеальним не був, це й не приховувалося. «Пропонувалися варіанти рішень, якогось руху вперед. Нині ж влада роздвоїлася: з одного боку - огульна критика всього колишнього, з іншого - його використання в роботі через відсутність альтернативної програми. На такому тлі недоліки попереднього Кабміну здаються незначними», - сказав експерт.

Він уточнив, що проблема небанківських пунктів назріла давно, і на початку року НБУ готувався розпочати її вирішення. «Але керівництво регулятора виявилося «неугодним», а тим, хто його змінив, довелося в екстреному порядку продовжувати хоча би базові заходи щодо регулювання ринку. Цілком очевидно, що зміна персоналій у Кабміні й Нацбанку не змінила базових завдань та інструментарію цих інституцій, ось тільки тепер реалізація цих завдань значно ускладнилася», - зазначив аналітик.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

666