Розмова верховного комісара ЄС Кетрін Ештон і міністра закордонних справ Естонії Урмаса Паета - це частина інформаційної війни, яку Росія веде проти України. Про це в коментарі Forum'y заявив Майкл Гахлер, депутат ЄП від провінції Гессе, член консервативного Християнсько-демократичного союзу, який є частиною Європейської народної партії.

«По-перше, хочу чітко прояснити: якщо щось і працює в Росії на всі 100% (як працювало в Радянському Союзі), так це апарат пропаганди, дезінформації, дискредитації і «компромату», - підкреслив Гахлер.

«Єдине, в чому можна покритикувати естонського міністра, так це за підхоплення всіх цих чуток. Очевидно, що сама лікар (Ольга Богомолець - Ред.), яку цитували у розмові, явно відмежувалася від інтерпретації своїх коментарів», - вважає євродепутат.

«Але російська пропаганда, зі своєї точки зору, вважає, що у неї є безліч причин демонізувати людей Майдану. Це понад їхнє розуміння, як так громадяни можуть протестувати місяцями на холоді, щоб позбутися корупційних правителів і мати нарешті нормальну державу, як в ЄС. Державу, яка гарантує верховенство права. Державу, в якій держадміністрації дійсно служать народу.

Я розмовляв з нормальними людьми, які просто хочуть жити в нормальній державі. Але для Путіна це явна небезпека, оскільки для нього ці події, зокрема повторний «відхід» Януковича, є зловісною ознакою його власної долі, коли його російський народ нарешті заразиться ідеєю також жити в нормальній державі. І тому він (Путін) стає агресивним», - впевнений політик.

«Що стосується ультраправих екстремістів, подивіться на часовий період їхнього процвітання: зауважте не під час помаранчевої революції, а саме, коли Янукович повернувся. І я не виключав би, що деякі зацікавлені структури з його боку підтримали ці екстремістські прояви з метою розділити і посварити опозицію, особливо на заході країни. Але, у мене немає особистих доказів цієї теорії», - підкреслив Гахлер.

Нагадаємо, запис розмови верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон з главою естонського МЗС Урмаса Паета був викладений в Інтернет. У розмові співрозмовники згадують про те, що існує інформація, що снайпери могли стріляти в обидві сторони.

Міністр закордонних справ Естонії підтвердив справжність розмови, висловивши при цьому здивування з приводу того, як ці записи могли потрапити в сторонні руки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

731