Міністерство закордонних справ Росії вважає дії Організації північноатлантичного договору щодо України такими, що підривають нормалізацію ситуації в країні, повідомили в прес-службі МЗС Росії з посиланням на заяву представника МЗС Олександра Лукашевича.

«Вважаємо вкрай небезпечними спроби привнести в і без того у складну та делікатну ситуацію в Україні «фактор НАТО», який створює додатковий елемент напруженості, підриваючи перспективи нормалізації обстановки», - сказав Лукашевич.

При цьому він вважає, що в НАТО не змогли об'єктивно розібратися в подіях, що відбуваються в Україні.

Нагадаємо, НАТО закликає Росію повернути свої війська у Криму до місць постійної дислокації.

НАТО ухвалила рішення переглянути співпрацю з Росією через дії Москви в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, США вирішили припинити військові відносини з Росією через військову агресію Москви проти України.

1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

При цьому з 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1010