Генеральна прокуратура України почала розслідування фактів захоплення українських військовослужбовців на території Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури з посиланням на начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері ГПУ Петра Візнюка.

«Відбулося незаконне захоплення українських військовослужбовців, здійснене групою невстановлених осіб зі зброєю в форменому одязі співробітників спецпідрозділу «Беркут» та громадян з прихованими масками обличчями», - сказав він.

За словами Візняка, здійснюючи протиправні дії, невідомі застосували фізичну силу і заволоділи зброєю військовослужбовців, військовим майном, а також службовим автомобілем.

Досудове розслідування триває.

Відомості про скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством), внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Санкція ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як повідомляв ForUm, 5 березня в Ялті невідомі викрали генерал-полковника Державної прикордонної служби України Михайла Коваля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1019