Співробітники Державної прикордонної служби України за минулу добу не пропустили в країну 477 росіян. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив заступник керівника оперативної групи «Схід» Держприкордонслужби Олександр Жданенко.

«З початку операції «Кордон» нами виявлено і не пропущено на територію України вже понад 1,5 тис. росіян. Тільки за сьогоднішню добу ми не пропустили 477 осіб», - сказав він.

За словами представника прикордонного відомства, ці особи їхали переважно у харківському, сумському, донецькому та чернігівському напрямку.

Жданенко повідомив, що під час проходження прикордонного контролю у них були виявлені засоби фізичного впливу: газові балончики, кийки, гумові кийки, а також маски, камуфляжний одяг. «Багато людей їдуть, отримавши дезінформацію з російських ЗМІ, в якій йде відкрита провокація щодо України», - підкреслив він.

Прикордонники передають таких людей представникам Служби безпеки України.

Заступник керівника оперативної групи «Схід» пояснив, що Державна прикордонна служба, виходячи з ситуації, що склалася на кордонах з РФ, почала і проводить операцію «Кордон» на північній та східній ділянці кордону України.

«Мета операції - гарантування безпеки держави, недопущення проникнення на територію країни екстремістськи налаштованих людей, виявлення зброї, боєприпасів та інших небезпечних предметів, які можуть використовуватися у різних несанкціонованих заходах на території України», - резюмував він.

Нагадаємо, директор департаменту персоналу Держприкордонслужби України генерал-полковник Михайло Коваль заявив, що в Криму перебуває близько 30 тисяч російських військовослужбовців.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

604