Генеральна прокуратура України попереджає військовослужбовців Збройних сил України, що здача зброї, залишення військової техніки та місць дислокації буде розцінюватися як державна зрада. Про це йдеться у зверненні колегії Генпрокуратури, оприлюдненій у неділю.

«Військовослужбовці Збройних сил України повинні пам'ятати, що вони присягали на вірність українському народу! Отже, виконання ними вимог щодо здачі зброї, залишення військової техніки та місць дислокації розцінюватиметься як державна зрада з відповідними правовими наслідками», - йдеться у зверненні.

У Генпрокуратурі також підкреслили важливість спільної роботи з метою зберегти цілісність України.

«Звертаючись до працівників прокуратури, правоохоронців, суддів, працівників місцевих органів влади, зазначаємо, що тепер збереження суверенітету, територіальної цілісності і безпеки нашої держави і всіх її громадян - є нашим спільним першочерговим завданням», - повідомляє колегія.

«Поважаючи незалежність судової гілки влади, зазначаємо, що суддівський корпус повинен діяти виключно в рамках закону, керуючись принципом верховенства права. Ще раз закликаємо всіх громадян зберігати витримку, спокій, виконувати закони і пам'ятати, що від цього залежить майбутнє нашої України», - підкреслюється у зверненні колегії.

Раніше Рада Федерації прийняла постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ і виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що заходи, вжиті Росією щодо України, повністю адекватні екстраординарній ситуації.

В.о. президента України, голова парламенту Олександр Турчинов заявив, що Україна готова захищати свою територіальну цілісність та суверенітет і дав наказ привести Збройні сили в повну бойову готовність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

473