Кабінет Міністрів України має намір прийняти низку важливих рішень, спрямованих на децентралізацію влади і передачу великих повноважень на місця. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Вже на наступному тижні я пропонуватиму уряду демонтаж таких рішень, які передбачали централізацію влади і фактичне знищення місцевого самоврядування», - заявив Гройсман.

Він переконаний, що саме помилкова регіональна політика останніх років є однією з причин виникнення складної політичної ситуації в Україні.

«Надмірна централізація влади й абсолютна втрата зв'язку з людьми призвели до надзвичайно негативних явищ у регіонах», - заявив Гройсман.

Він зазначив, що першочерговими кроками у цьому контексті мають бути максимальна передача повноважень на місця, у тому числі фінансових ресурсів, внесення змін у Податковий кодекс, максимальне скасування непотрібних адміністративних послуг і т.д.

На думку Гройсмана, сьогодні також доцільно відходити від практики формування загальнодержавних програм: «Ці можливості потрібно віддати в регіони, на рівні територіальних громад. При цьому важливо створити інструмент, який дозволить громадам самостійно заробляти кошти».

Віце-прем'єр-міністр також повідомив, що найближчим часом будуть відновлені консультації з європейськими колегами щодо реформи місцевого самоврядування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

679