Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун 2 березня відправив свого заступника Яна Еліассона в Україну, щоб отримати інформацію для вироблення кроків, які ООН може зробити для забезпечення деескалації ситуації.

Про це йдеться у заяві прес-секретаря Генерального секретаря ООН щодо України, поширеній сьогодні вночі, передає «Укрінформ».

«Після консультацій Ради безпеки ООН і з урахуванням розвитку подій на місцях в Україні, Генеральний секретар сьогодні відправив заступника Генерального секретаря Яна Еліассона в Україну», - йдеться у заяві.

Перебуваючи в Україні, заступник Генерального секретаря ООН буде особисто проінформований про події і пізніше поінформує Генерального секретаря про кроки, які Організація Об'єднаних Націй може зробити для забезпечення деескалації ситуації.

Як раніше повідомляв ForUm, Організація Північноатлантичного договору заявила про свій намір підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

США закликали Організацію з безпеки і співробітництва в Європі терміново направити місію в Україну для вирішення кризи, що виникла внаслідок військової агресії Росії.

1 березня Дещиця поінформував, що 3 березня можуть відбутися консультації щодо виконання Будапештського меморандуму.

Пізно ввечері, 2 березня, президент Росії Володимир Путін прийняв пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель почати переговори про політичне врегулювання навколо України за посередництва ОБСЄ.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

918