Віктор Янукович має намір продовжити боротьбу за майбутнє України проти тих, хто страхом і терором намагається осідлати її. Про це він заявив у ході прес-конференції в Ростові-на-Дону.

«Ніхто мене не скинув, я змушений був покинути Україну під загрозою свого життя і життя близьких. В Україні владу захопили націоналістичні профашистські молодчики, які представляють меншість жителів України. Вихід із ситуації - виконання договору президента та опозиції за участю МЗС Франції, Німеччини, Польщі і представника РФ. Негайний початок і завершення у вересні конституційної реформи, яка б зрівноважила всі гілки влади. Далі - проведення президентських виборів і прийняття нової Конституції. Звичайно, дуже важливо - провести неупереджене розслідування актів насильства під моніторингом і негайне здавання в органи внутрішніх справ зброї, звільнення будівель та розблокування вулиць», - заявив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 лютого Верховна Рада прийняла постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень». Цією постановою призначаються позачергові вибори президента на 25 травня 2014 року.

23 лютого Верховна Рада надала главі парламенту Олександру Турчинову повноваження Президента України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461