Новий Кабмін зобов'язаний реалізувати мандат довіри для проведення непопулярних реформ. Про це у коментарі кореспондентові Forum'у заявив позафракційний народний депутат Володимир Литвин.

«Мандат на реформи є, у нас іншого шляху немає, як проводити реформи. Але питання в тому, як буде реалізовано цей мандат довіри. А що стосується персонального складу, я багатьох людей не знаю, за винятком тих, хто вже працював у владних структурах. Тому давати сьогодні характеристики не беруся. Ці люди перебувають під пильним суспільним контролем, як і весь уряд, який узгоджували на Майдані», - сказав він.

Литвин порадив новим міністрам озвучувати виключно узгоджену позицію Кабміну.

«Сьогодні як ніколи важливо розуміти, що кожне слово, кожна дія можуть поглибити протистояння. Зараз всі говорять про Крим, але потрібно зрозуміти жителів Криму. У 2,5 млн людей великий запит на спокій. Потрібно спочатку навести порядок у Києві, щоб всі переконалися - є нова влада, бандитизму покладено край, але, на превеликий жаль, зараз деякі зграї від імені Майдану тероризують людей. Це мені нагадує революційний період, коли були замучені і розстріляні тисячі людей, коли війська Муравйова увійшли і прищаві гімназисти одягли шкірянки, взяли маузери й іменем революції розстрілювали людей, житла яких їм сподобалися», - зазначив він.

На його думку, зараз жителі України живуть у страху. Він був вражений, коли до нього підійшли діти на виставці, присвяченій Шевченку, не з проханням сфотографуватися, а з питанням, чи буде війна в Україні.

«Я готовий був кричати - всі бояться. Потрібно прибрати зброю з вулиць. Принцип - революція все спише - не повинен діяти», - підсумував Литвин.

Нагадаємо, 27 лютого Верховна Рада України затвердила склад уряду.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

451