Новий уряд створювався дуже складно і, звичайно, у багатьох є запитання до кандидатур новопризначених міністрів. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат ВО «Батьківщина» Сергій Сас.

«Політика - це мистецтво можливого. Надзвичайно складно створювався цей уряд. Є, звичайно, як і у будь-якого громадянина України, певні запитання до складу, професіоналізму, це суб'єктивна річ, але уряд сформовано, він працює. Думаю, що якщо будуть з'являтися проблеми на окремих ділянках, по ходу їх можна буде вирішувати, але відкладати створення уряду у нас не було ніякої можливості. Будемо сподіватися, що він виконає свої функції», - заявив він.

Сас підкреслив, що сьогодні в Україні дуже складна ситуація і всім в Україні потрібно докласти максимум зусиль для її стабілізації, уникати різких заяв. «Потрібно дуже обережно підходити до висловлювань, особливо в питаннях національного порядку. Застерігаю своїх колег з «гарячими головами» від ухвалення поспішних рішень. Ми вже зробили кілька помилок, їх буде дуже складно виправляти, можливо, вони були допущені з об'єктивних причин, але вони є, і в майбутньому їх повторювати не можна. Потрібно діяти виключно за законом, регламентом і Конституцією, і тоді у нас буде порядок. Ми повинні демонструвати толерантність, терпимість, консолідувати суспільство, нас чекають надзвичайно складні часи. Потрібен максимальний консенсус. Кабмін і парламент повинні працювати в унісон», - підсумував він.

Нагадаємо, 27 лютого Верховна Рада України затвердила склад уряду.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420