Військовослужбовці Чорноморського флоту Російської Федерації зробили спробу блокування Севастопольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України в Балаклаві, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«Вранці 28 лютого відбулася спроба блокування Севастопольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України. Близько 30 озброєних осіб, які не представилися, на чотирьох автомобілях прибули в Севастопольський загін морської охорони. Прикордонниками дані особи були ідентифіковані як військовослужбовці 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ. Вони розташувалися перед КПП загону й оточили все передмістя. На висотах навколо загону розмістилися снайпери», - йдеться у повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що пізніше до КПП прибув керівник групи російських військовослужбовців капітан 1 рангу Олександр Толмачов.

«Він заявив, що вимоги блокувальників - щоб ніхто не залишав частину. Вони нібито виконують вимоги постанови «Ради безпеки Криму» - не допустити захоплення зброї екстремістами. Після переговорів з командиром загону російські військовослужбовці відійшли на 25 метрів від КПП і ведуть спостереження. Також вранці ракетний катер ЧФ РФ «Івановець» (на фото) зупинився на відстані 5-ти кабельтових від берега на рейді Балаклавської бухти, нібито через поломку двигуна», - сказано у повідомленні.

Крім того, Державна прикордонна служба України інформує, що сьогодні під час охорони державного кордону пост технічного спостереження відстежив переліт з Керченського напрямку на висоті до 1 кілометра понад 10 російських військових вертольотів в Україну. «На аеродромі «Кача» було оформлено три вертольоти, щодо яких була подана відповідна заявка ЧФ РФ. Інші вертольоти, які перетнули державний кордон України, порушили вимоги відповідних двосторонніх угод», - підкреслили у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, у четвер, 27 лютого, приблизно о 23 годині в аеропорт «Бельбек» під'їхало більше 10 вантажівок і кілька бронетранспортерів (БТР) у супроводі військової автоінспекції з російськими військовослужбовцями в касках і бронежилетах.

Раніше група озброєних людей у військовій формі без розпізнавальних знаків захопила аеропорт «Сімферополь» у Криму в ніч на п'ятницю.

Вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

За словами виконуючого обов'язки Президента України, голови парламенту України Олександра Турчинова, захоплення адміністративних будівель Криму будуть розцінюватися як злочин проти України, а будь-які пересування військових ЧФ РФ по Україні - як воєнна агресія.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

621