Прокуратура продовжує здійснювати нагляд за додержанням законодавства органами влади в Севастополі, повідомляє прес-служба прокуратури Севастополя.

«Прокуратура Севастополя здійснює координацію дій усіх правоохоронних органів міста з метою недопущення порушень закону в ході масових заходів та провокаційних дій біля адміністративних будівель. Зараз усі державні органи правопорядку, влади і контролю працюють у штатному режимі», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі також зазначають, що співробітники прокуратури Севастополя забезпечують роботу щодо процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підтримання державного обвинувачення в судах, представництва прав громадян та інтересів держави в судах.

«Також прокуратура продовжує виконання повноважень з нагляду за дотриманням законодавства органами, які проводять досудове слідство, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їхніми посадовими і службовими особами. В рамках зазначеної наглядової функції органами прокуратури Севастополя здійснюється перевірка всіх рішень, ухвалених органами місцевого самоврядування та виконавчої влади», - зазначають в прес-службі.

Зокрема, прокуратура перевіряє інформацію про створення рішенням позачергової сесії Севастопольської міської ради 24 лютого 2014 року Севастопольського управління щодо забезпечення життєдіяльності міста.

Також перевіряється законність створення в місті спеціального муніципального підрозділу міліції «Беркут» у частині відповідності вимогам законів України «Про міліцію», «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про громадські об'єднання».


У прокуратурі зазначають, що за результатами перевірки будуть підготовлені рекомендації щодо приведення зазначених рішень у відповідність із чинними правовими нормами.

Нагадаємо, голова Севастопольської міськадміністрації Володимир Яцуба подав у відставку. Севастопольська міська рада створила управління щодо забезпечення життєдіяльності міста та призначила його управляючим народного голови Олексія Чалого.

Чалий заявив, що Севастополь не підкорятиметься наказу виконувача обов'язків глави МВС Арсена Авакова про ліквідацію спецпідрозділу «Беркут».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

616