Російський Чорноморський флот не несе ніякої загрози ситуації в Україні і займається бойовою підготовкою у рамках російсько-українських угод. Про це заявив журналістам заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов.

«Наразі всі з'єднання і частини займаються повсякденною діяльністю, в тому числі пов'язаною з бойовою підготовкою. Ніякої загрози не становлять. Юридичних обмежень для цього не існує», - сказав заступник міністра оборони, повідомляє РІА «Новости».

Антонов зазначив, що Чорноморський флот базується на території України в суворій відповідності з чинними російсько-українськими угодами. «Місця дислокації, чисельність особового складу та кількість озброєнь російських військових підрозділів строго відповідають угоді між РФ тп Україною», - сказав Антонов.

За його словами, Чорноморський флот діє в штатному режимі, а його військовослужбовці займаються бойовою підготовкою.

Антонов додав, що Міноборони Росії продовжуватиме фінансово підтримувати громадян України, які працюють в інтересах Чорноморського флоту і виконає всі фінансові зобов'язання щодо перебування флоту в Криму.

Як повідомляв ForUm, вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

За словами виконувача обов'язків президента, голови парламенту України Олександра Турчинова, захоплення адміністративних будівель Криму розцінюватимуться як злочин проти України, а будь-які пересування військових ЧФ РФ по Україні - як воєнна агресія.

Міністерство закордонних справ України вручило тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову ноту з проханням утриматися від пересування поза дислокацією військових підрозділів ЧФ РФ, тимчасово розташованих на території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

775