Уряд і Національний банк України мають намір провести конференцію й оприлюднити антикризову програму в четвер-п'ятницю, повідомив сьогодні глава НБУ Степан Кубів під час його офіційного представлення у Нацбанку.

«Центральний банк вживає заходів, метою яких є зупинити відтік капіталу з України», - сказав Кубів.

За його словами, Україна розраховує на допомогу з боку Міжнародного валютного фонду, місія якого очікується в Україні найближчим часом.

Також глава Нацбанку повідомив, що в найближчі дні планується проведення широкої дискусії з банкірами «аварійного плану». При цьому Кубів пообіцяв, що Нацбанк зробить всі необхідні зусилля, щоб уникнути втрат вкладників у ситуації, що склалася, повідомляє «УНІАН».

Виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов, який представив нового голову Нацбанку, зазначив, що на центральний банк покладено завдання щодо стабілізації банківської системи та курсу національної валюти. За його словами, наявний план дій повинен відновити стабільну роботу банківської системи без втрат для вкладників.

Також Турчинов зазначив, що Кубів не тільки професійний банкір, але і прекрасний менеджер. «Зараз на його плечі покладено завдання перекрити тіньовий відтік фінансових ресурсів з України, всі офшорні схеми. НБУ повинен забезпечити тотальний фінансовий моніторинг», - підкреслив Турчинов.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 лютого Верховна Рада України призначила народного депутата від фракції «Батьківщина» Степана Кубіва головою Національного банку України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395