Український економічний експерт Олександр Охріменко нагадує, що за умов депозитних договорів більшість банків залишає за собою право недоплачувати відсотки за вкладами тим клієнтам, які забирають свій депозит достроково. Тому дострокове припинення вкладів завдає шкоди власникам депозитів. Про це він сказав в прямому ефірі телеканалу БТБ.

«У депозитному договорі зазвичай зафіксований момент про дострокове повернення депозиту. На практиці це означає, що якщо ви достроково забираєти депозит, відповідно вам не доплатять відсотки. Причому може бути зазначено, що коли вам уже нарахували і виплатили відсотки, то суму, яку вам зайво виплатили, з вас утримають під час отримання на погашення депозиту. Все чітко й зрозуміло, і немає ніяких секретів», - сказав Охріменко.

«Тому менше панікуйте, а більше думайте головою», - порадив експерт.

Також Охріменко звернув увагу на те, що слід уважно вивчати не тільки депозитний договір, але й додаткові банківські документи - щоб уникнути зайвих ризиків.

«Наприклад, якщо з боку банку депозитний договір підписує якийсь його співробітник, він повинен робити це за дорученням, і потрібно обов'язково перевірити номер та дату дії довіреності (зазначено в тексті договору), відповідно до якої працівник підписує договір. Це принципово, і, як правило, клієнтам показують копію довіреності, що підтверджує право банківського співробітника підписувати відповідні договори», - зазначив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

521