Міністерство доходів і зборів України звертається до громадян, які своїми діями спричинили повну зупинку будь-якого руху пасажирського і вантажного транспорту через міжнародний пункт пропуску «Краковець», із закликом розблокувати роботу митного пункту й дозволити співробітникам органів доходів і зборів вжити заходів для відновлення руху, повідомляє прес-служба Міндоходів.

«Враховуючи, що в середньому за добу пункт пропуску «Краковець» перетинають понад 2 тис. легкових і 500 вантажних автомобілів, блокування його роботи заподіює незручності громадянам України та Європейського Союзу, оскільки обмежує їх можливість для вільного в'їзду і виїзду через західний кордон України.

Перешкоджання роботі митних постів створює форс-мажорні обставини для роботи компаній і підприємств, які заздалегідь планували свій вантажопотік через міжнародні пункти пропуску. Це, відповідно, може призвести до порушення логістичних схем, труднощів у виконанні контрактів з контрагентами і, як наслідок, збитків низки бюджетоутворювальних для регіону підприємств.

«Крім того, призупинення роботи митних постів загрожує порушенням нормального режиму постачання товарів та вантажів до низки прикордонних територій і населених пунктів Західної України, які необхідні для забезпечення життєдіяльності місцевих громад регіону», - йдеться в повідомленні.

У Міндоходів закликають не використовувати такі радикальні дії для демонстрації своєї громадянської позиції й забезпечити можливість для виконання співробітниками органів доходів і зборів своїх службових обов'язків.

Громадянам, у разі необхідності виїзду до Польщі, Міндоходів рекомендує скористатися іншими пунктами пропуску - «Шегені» та «Рава-Руська», які працюють на поточний момент у посиленому режимі, щоб максимально швидко та якісно провести всі митні процедури для громадян та вантажів в умовах блокування пункту «Краковець».

Нагадаємо, сьогодні, 19 лютого, перед міжнародним пунктом пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні були споруджені барикади з палаючих шин, що призвело до зупинки руху як на виїзд з України, так і на в'їзд у Польщу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281