Якщо протистояння перейде в легальні форми та інститути, тоді люди зрозуміють, що настала політична, а відповідно й економічна стабільність - заявив в ефірі телеканалу БТБ політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Якщо парламент проголосує за прем'єр-міністра, прем'єр-міністр сформує разом із Президентом уряд - тоді суспільство побачить, що країна - під контролем, що уряд працює, що відповідальні: прем'єр-міністр, міністр фінансів, Нацбанк - тоді люди зрозуміють, що незважаючи на політичні пристрасті в країні настала відносна політична, а відповідно - й економічна, фінансова стабільність», - зазначив експерт.

Він сказав, що в разі цього підстав для збоїв банківської системи, падіння курсу грошової одиниці та ажіотажу не буде. Подальша нестабільність і продовження політичної кризи, на думку Карасьова, може знову призвести до панічних настроїв серед населення та надлишкового попиту на валютному ринку, що негативно вплине на економічну ситуацію загалом. «Все залежатиме від того, як розвиватимуться події», - підсумував Карасьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181