Кількість постраждалих унаслідок аварії на шахті «Північна» в Макіївці зросла до 12 осіб, повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

«12 гірників, які постраждали внаслідок аварії на макіївській шахті «Північна», що сталася 17 лютого, перебувають на стаціонарному лікуванні в медичних установах Донецька», - наголошується в повідомленні.

Так, за уточненими даними, в обласній лікарні профзахворювань наразі перебувають восьмеро гірників. Троє шахтарів перебувають в обласному опіковому центрі, один - у Донецькому обласному клінічному територіальному медичному об'єднанні.

Як повідомили в департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації, стан усіх потерпілих оцінюється як середньої тяжкості.

У Донецькій ОДА також запевнили, що хворі повністю забезпечені всіма необхідними медикаментами.

Нагадаємо, о 20 год. 38 хв. 17 лютого у м. Макіївка Донецької області на шахті «Північна» на горизонті 815 м стався вибух метану. Внаслідок вибуху загинуло 7 гірників.


Для розслідування причин аварії створена урядова комісія, яку очолив в.о. віце-прем'єр-міністра Юрій Бойко.

За фактом вибуху метану на шахті «Північна» відкрито кримінальне провадження.

За попередньою версією, причиною аварії могло стати порушення техніки безпеки під час проведення робіт, не пов'язаних з видобутком вугілля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156