У протестувальників є час до 18.00, щоб припинити безлади у центрі Києва. Про це йдеться у спільній заяві міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та голови Служби безпеки Олександра Якименка, повідомляє прес-служба СБУ.

«Екстремісти з опозиції перейшли кордон: вони вбивають на вулицях столиці України ні в чому неповинних людей, знущаються над жінками, підпалюють і підривають будинки та автомобілі. У центрі Києва починається хаос. При цьому лідери опозиції по телефону режисують ці злочини. У них мета одна - навіть ціною людської крові дістатися до владних крісел», - наголошується у заяві.

Глави відомств заявляють, що не можуть допустити подальшого нагнітання конфлікту. «Пересічні громадяни звертаються до влади з проханням навести порядок, повернути стабільність і мир в Україні. Ми закликаємо лідерів опозиції негайно заспокоїти протестувальників, припинити озброєне протистояння і повернутися за стіл переговорів», - підкреслили вони.

«Застерігаємо гарячі безвідповідальні голови опозиції - у влади є сили, щоб навести порядок. І ми, якщо триватиме безлад, будемо змушені вдатися до жорстких дій. Треба дати режисерам безладу рівно годину часу. У разі, якщо о 18.00 безчинства не припиняться, ми будемо зобов'язані навести порядок всіма способами, передбаченими законом», - сказано у заяві.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, на перетині вулиць Шовковичної та Інститутської почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

Протестувальники підпалили вантажівки, які перекривали вулиці.

Протистояння між прихильниками Партії регіонів та активістами Євромайдану відбулося також у Маріїнському парку.

П'ятеро військовослужбовців внутрішніх військ отримали вогнепальні поранення, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

У ДСНС повідомили, що внаслідок пожежі в будинку на вулиці Липській, 10, де розташований офіс Партії регіонів, загинула людина.

Міліція перевіряє інформацію про трупи біля Будинку офіцерів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

398