Опозиція продемонструвала повну нездатність і небажання виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках політичного компромісу. Про це сказав політичний експерт Володимир Цибулько, коментуючи сьогоднішні заворушення в центрі Києва.

«Влада перестане сприймати парламентську меншість як здатну до домовленостей сторону. Це стане головним наслідком сьогоднішніх подій, тому що опозиція не виконала взяті на себе політичні зобов'язання, взяті у рамках досягнення політичного компромісу», - сказав Цибулько.

Експерт зазначив, що парламентська опозиція має прямий стосунок до організації сьогоднішніх заворушень, а не тільки самостійні радикальні угруповання, і навів ряд аргументів на користь свого твердження.

«Перше: колону до Ради повели депутати від опозиції. Друге: «Самооборона майдану» - це не «Правий сектор», який являє собою конфедерацію декількох організацій, «Самооборона» контролюється депутатами «Батьківщини». Паралельно з цими структурами є ще одна парламентська сила - «Свобода», яка також бере активну участь у заворушеннях», - пояснив політолог.

Коментуючи зроблені раніше лідерами опозиції заяви про мирний характер протестів, політолог сказав: «Як ці акції можуть бути мирними, якщо люди на них прийшли уже в уніформі та екіпірованими?».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257