На реконструкцію підстанції «Печерська» ПАТ «Київенерго» інвестувало близько 30 млн грн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-туру на енергетичні об'єкти підприємства заявив гендиректор «Київенерго» Олександр Фоменко.

«Інвестиції переоснащення електричної підстанції становлять близько 30 млн грн. Фінансування реконструкції об'єкта проводилося за рахунок інвестиційної програми «Київенерго», - сказав він.

За його словами, на підстанції «Печерська» проведено заміну силового обладнання, комплектного розподільного пристрою. Також встановлено два нові трансформатори, потужність яких зросла у півтора рази, реконструйовано релейний захист і телемеханіку.

«Київенерго» планомірно продовжує оновлювати енергетичні об'єкти міста, які були побудовані півстоліття тому. Оновлена електрична підстанція «Печерська» - це приклад використання нових технологій. Тут встановлено найновіше обладнання», - зазначив Фоменко.

У свою чергу директор СВП «Київські електричні мережі» Олександр Топал повідомив, що також завершена реконструкція підстанції «Львівська», в яку інвестовано 11 млн грн.

«Реконструкція підстанції передбачала заміну короткозамикачів на сучасні з терміном експлуатації до 25 років і можливості дистанційного управління. На підстанції проведено реконструкцію релейного захисту і телемеханіки, замінено обладнання для захисту трансформаторів», - підсумував Топал.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212