З початку 2014 року збільшилася кількість спроб громадян Сирії незаконно перетнути державний кордон України, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

«Це, насамперед, пов'язано із загостренням соціально-політичної ситуації на Близькому Сході й активізацією міграційних процесів. Більшість мігрантів використовує Україну як транзитну територію і надалі намагається потрапити в країни ЄС», - йдеться у повідомленні.

Вибираючи легальні канали в'їзду в Україну, сирійці слідують через пункти пропуску на підставі приватних запрошень, запрошень на навчання у вищих навчальних закладах країни, дозволів на працевлаштування або з метою туризму.

Однак, як правило, під час бесіди не можуть підтвердити мету поїздки. Також вони використовують справжні паспортні документи, видані на чужі установчі дані, підроблені документи громадян інших країн і т.п. Використовуючи нелегальні канали, сирійці прямують через «зелену» ділянку державного кордону або ховаються у транспортних засобах.

Так, двох незаконних мігрантів із Сирії затримали на Буковині у пункті пропуску «Порубне». Вони ховалися у вантажівці «Рено» серед вантажу. Подружжя повідомило, що мали намір потрапити до однієї з країн Євросоюзу.

Всього у січні поточного року за незаконне перетинання державного кордону було затримано 17 сирійців, а 8 - не пропустили в пунктах пропуску (у 2013 році 43 громадянин Сирії затримано за незаконне перетинання кордону і 34 - не пропущено в пунктах пропуску).

Нагадаємо, війна між прихильниками і противниками сирійського президента Башара Асада триває з весни 2011 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299