Останні рішення Національного банку України в контексті врегулювання ситуації на валютному ринку сприяли скороченню валютних спекуляцій і тіньового відтоку валюти. Про це заявив керуючий партнер «Капітал Таймс» Ерік Найман.

«Проведення гривневих платежів у межах сум на початок дня збільшить термін обігу гривні й еквівалентне скороченню грошової маси в гривнях, що також зменшить попит на валюту. Що стосується заборони на купівлю валюти на міжбанку, то вона б'є по спекулянтах і тіньовому відтоку валюти», - вважає експерт.

Коментуючи поточну ситуацію на валютному ринку, Найман зазначив, що вчора НБУ трохи знизив курс своєї покупки валюти на міжбанку - він купував долар по 8,49 проти 8,54 у п'ятницю.

На думку фінансиста, це є ситуативним результатом чинного на поточному тижні штучного обмеження попиту.

«За цей тиждень Кабміну бажано домовитися з Росією про отримання чергового траншу. Поточні покупки валюти можуть піти на хоча б часткове погашення боргу за поставлений «Газпромом» газ, що відкриє шлях для отримання чергових $2-3 млрд позикових коштів з РФ», - переконаний керуючий партнер «Капітал Таймс».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168