Постанова Національного банку щодо діяльності банків і проведення валютних операцій дозволить повернути довіру до національної грошової одиниці, довіру до банківської системи і до регуляторних актів НБУ, заявив в ефірі телеканалу БТБ голова Комітету Незалежної асоціації банків України з питань регуляторної політики та спостереження, заступник голови правління одного з комерційних банків Артур Загородніков.

Банкір підкреслив, що професійне співтовариство позитивно сприйняло кроки Національного банку для стабілізації ситуації на валютному ринку країни. «Тому ми повністю підтримуємо цю постанову. У Незалежній асоціації банків України ми почали відпрацьовувати точку зору щодо цієї постанови», - зазначив експерт.

Загородніков повідомив, що серед членів Незалежної асоціації банків України розпочалося опитування стосовно постанови. Після закінчення опитування висновки і зауваження фахівців будуть передані в Національний банк України.

«Як тільки буде проведено опитування, ми отримаємо точку зору всіх учасників ринку. Початок покладено і це дуже позитивно. Але надалі нам необхідно вивчити точку зору всіх банків і надати регулятору для подальшого впровадження та внесення уточнень», - сказав експерт.

«Коли Національний банк провів нараду за участю представників провідних українських банків, всі, без винятку висловили свою точку зору щодо конкретного положення цієї постанови. І ці коментарі були бурхливими, вони були життєвими, і вони були позитивними», - зазначив банкір. Загородніков підкреслив, що наразі до Незалежної асоціації банків України входить 100 банківських установ. Всього на фінансовому ринку України налічується близько 176 банків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256