Народні депутати України Юрій Мірошниченко та Михайло Опанащенко обговорили з іноземними журналістами політичну ситуацію в Україні, попросивши про об'єктивність висвітлення того, що відбуваються в країні.

За словами Мірошниченка, на даний момент дуже важливо, щоб жителі Європи отримували достовірну та актуальну інформацію про розвиток подій в Україні «з перших вуст».

За його словами, тільки шляхом зважених оцінок і всебічного аналізу ситуації вдасться знайти мирний компроміс врегулювання політичної кризи.

«Вважаю, що всі ці події в Україні дадуть нам шанс вивести демократію в Україні на новий рівень, побудувати новий діалог», - сказав політик у ході брифінгу.

Він додав також, що в стінах Верховної Ради України на даному етапі намітилася позитивна динаміка переговорів провладних політичних сил з опозиційними партіями.

«Щодо подій у парламенті є позитивна динаміка, ми домоглися того, що гостра фаза подолана, є пошук і готовність до компромісу. Є готовність з двох сторін змінювати державний устрій. Президент озвучив свою позицію, він очолив цей процес», - поінформував Мірошниченко.

Обговорюючи з іноземними ЗМІ питання зміни Конституції, політик зазначив, що на даний момент всі політичні сили зацікавлені в зміні положення Основного закону. Однак, за словами Мірошниченка, підготовка нової редакції Конституції не повинна відбуватися спонтанно, а тим більше - на догоду амбіціям певних політичних сил і їхніх лідерів.

«Зміна Конституції спричинить за собою цілу низку змін до законів України. Це тривалий процес, який завершиться до кінця року», - сказав представник Президента в парламенті.

Він додав, що найближчим часом буде створена робоча група, яка в режимі дискусії, почне розглядати пропозиції щодо поправок в Основний закон України.

«Ми хочемо залучити незадоволених людей у процеси управління країною. Пропозицію опозиції зроблено, але вони не дають своїх представників, точно так само, як і те, що Президент не скасував свою пропозицію», - резюмував Мірошниченко.

У свою чергу, Опанащенко підтримав меседж, що прозвучав нещодавно з вуст деяких європейських лідерів про те, що українській опозиції необхідно терміново розмежувати мирні акції протестів від радикальних дій, або взяти на себе відповідальність за дії екстремістів.

«Загони радикалів необхідно усунути», - сказав Опанащенко.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71