Національний банк України посилив гнучкість офіційного курсу гривні. Про це директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова заявила під час брифінгу, передає кореспондент Forum'у.

За словами фінансиста, відтепер офіційний курс гривні до долара й інших валют буде встановлюватися на базі середньозваженого значення на міжбанківському ринку.

Банкір уточнила, що тепер перегляд курсу можливий щодня. «Це правильний крок, давно очікуваний інвесторами і ринком, і наша позиція - це консолідована позиція регулятора і комерційних банків. Водночас ми розраховуємо зберегти коливання нацвалюти у 5-процентному коридорі, тобто він може зрости або понизитися на 2,5%. В цілому ж курс залишиться стабільним і прогнозованим», - запевнила вона.

Вона припустила, що за результатами 2014 р. Нацбанк розраховує утримати середньорічний обмінний курс гривні в діапазоні 8,4-8,5 грн/$. «І в будь-якому випадку прийняті нами вчора постанови №№48 та 49 носять тимчасовий превентивний характер», - сказала фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72