Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» у черговий раз звертається до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, представників регіональної виконавчої влади, керівників підприємств теплоенергетики з вимогою вжити всі можливі заходи щодо термінового погашення існуючої заборгованості за спожитий природний газ, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю «Нафтогазу».

«На сьогоднішній день загальний борг підприємств ТКЕ за спожитий природний газ перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» становить майже 27 млрд грн і продовжує збільшуватися. Подальше зростання заборгованості підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ ускладнює своєчасне виконання Компанією договірних зобов'язань перед ВАТ «Газпром», - йдеться в повідомленні.

У компанії нагадали, що згідно із Законом України від 08.07.2010 №2467-VI «Про засади функціонування ринку природного газу», «споживачі оплачують вартість спожитого природного газу шляхом перерахування коштів виключно на поточний рахунок із спеціальним режимом використання». Кошти, накопичені на цих рахунках, є головним джерелом компанії для здійснення розрахунків з ВАТ «Газпром» за імпортований природний газ.

«Відповідно до вимог закону, природний газ реалізується в Україні лише за умови стовідсоткової оплати послуг з газопостачання споживачами природного газу. У разі порушення споживачами умов договорів, «Нафтогаз України» буде змушений обмежити постачання природного газу, а також у судовому порядку блокувати рахунки злісних неплатників», - наголосили у НАК.

Як раніше повідомляв ForUm, борг НАК «Нафтогаз України» перед ВАТ «Газпром» за поставлений у 2013 році газ становить 2,634 млрд доларів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148