Напрацювати законопроект щодо змін до Конституції і прийняти його на завтрашньому засіданні парламенту неможливо. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу в парламенті заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, на сьогоднішній день у Верховній Раді немає жодного законопроекту щодо конституційної реформи, але є домовленість створити робочу групу. «Її можна створити, але є процедура змін до Конституції, прописана в регламенті... А деякі люди, які ніколи в житті ніде не працювали, не мали відношення до прийняття законів, сьогодні вважають, що можна написати (законопроект. -Ред.) за ніч. Я вам заявляю, що такого зробити неможливо», - заявив він.

Єфремов підкреслив, що конституційна реформа - це складний і серйозний законопроект, на створення якого потрібен час. «За ніч можна написати законопроект з чотирьох рядків, але серйозний системний закон, тим більше закон, який є Конституцією, за ніч написати не в змозі жоден понадпідготовлений юрист», - зазначив він.

За словами депутата, сьогодні лідери опозиційних фракцій не з'явилися в кабінет голови ВР Володимира Рибака. «Я прийшов, але нікого там не побачив», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак попросив парламентаріїв представити кандидатури для створення Тимчасової спеціальної комісії щодо внесення змін до Конституції України.

Рибак вважає, що Конституцію можна буде поміняти восени, а в ТСК щодо змін до неї мають увійти представники всіх фракцій.

Раніше на зустрічі з опозицією Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін у Конституцію України.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164