У Міністерстві охорони здоров'я спростовують інформацію про безпрецедентні заходи безпеки під час відвідування Президентом України Віктором Януковичем Національного інституту раку. Відповідну заяву опубліковано на сайті відомства.


«Повідомлення про заходи безпеки, які нібито вживалися під час відвідування Президентом Національного інституту раку, опубліковане інтернет-виданням «Українська правда», є хибним і не відповідає дійсності», - заявили в МОЗ.
 

Під час підготовки і проведення візиту Глави держави в Інститут, який тривав до тридцяти хвилин, ніяким чином не був порушений лікувальний режим і режим інфекційного контролю. Відділення відкрито для відвідувачів у визначені години дня за умови, якщо вони одягнені в спеціальний одяг - бахіли і халат.

У відділенні дитячої онкології Національного інституту раку, за словами завідувача відділенням Григорія Климнюка, не існує суворого масочного режиму, за винятком приміщень, де перебувають пацієнти після трансплантації кісткового мозку. В ці приміщення Президент й ті, хто його супроводжував, не заходили.

«Спеціального наказу зняти маски не було. І навіть на фотографіях зустрічі можна побачити маленьких пацієнтів та їхніх батьків у масках», - йдеться в заяві.

«Також повною брехнею є те, що одну з пацієнток не пустили здати аналізи в корпус, де перебував Президент. У цьому корпусі немає лабораторій і маніпуляційних кімнат для здачі аналізів, - повідомив директор НДР Ігор Щепотін. - Ніхто спеціально не перекривав ходи між корпусами Інституту і не перешкоджав пересуванню пацієнтів та персоналу між відділеннями. Доступ до всіх будівель закладу був відкритий протягом усього дня».

У МОЗ звернули увагу на неприпустимість використання інформації з сумнівних джерел і спекуляції на темі безпеки онкохворих дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218