Втручання західних структур у врегулювання української політичної ситуації безглузде, оскільки більш ефективний внутрішній діалог і досягнення компромісів, сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ професор Школи міжнародних досліджень при Американському університеті (США)Кіт Дарден, коментуючи прийняту Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюцію щодо «українського питання».

«Зараз на ситуацію в Україні впливає багато речей, але більшість з того, що відбувається в Україні, має вирішуватися всередині України. Тому резолюції, навіть таких органів як Рада Європи, не матимуть серйозного впливу. Я сумніваюся, що до України будуть застосовані якісь санкції. Мені здається, що зараз всім сторонам конфлікту треба трохи втихомиритися», - сказав Дарден.

Експерт зазначив, що не бачить на сьогоднішній день причин для введення якихось зовнішніх санкцій проти України або окремих політиків, оскільки політична ситуація не може бути врегульована в процесі пошуку компромісів і легітимного проведення президентських виборів у 2015 році.

«Опозиція вже може покинути всі захоплені будівлі. Просто заявити, що це вже відіграло свою роль, допомогло скасувати «закони 16 січня». Подальше утримування приміщень лише створює ризики і привід для введення надзвичайного стану. Але це не в інтересах ні України, ні опозиції. Вона могла б публічно заявити, що покидає приміщення заради суспільного блага і зосередити увагу на підготовці до виборів у 2015 році. Цим вони показали б здатність вирішувати проблеми і те, що їм можна довіряти», - сказав американський аналітик.

Дарден додав, що влада зі свого боку зробила досить ефективний крок, яким продемонструвала, що їй можна довіряти - прийнято закон про амністію: «Це дуже хороший спосіб розвіяти сумніви опозиції, що як тільки вони втратять контроль і підуть з вулиць, почнуться переслідування».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233