З 1 лютого тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті Києва не будуть підвищені. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк на брифінгу в Печерській райдержадміністрації.

За його словами, питання підвищення тарифів залишається «на піку обговорення» у міської влади. Костюк підкреслив, що перегляд тарифів на проїзд викликаний недосконалою системою ціноутворення. «Вона не стимулює розвиток транспортної мережі, не стимулює розвиток комунального пасажирського транспорту в місті», - пояснив Костюк, повідомляє «УНІАН».

Зокрема він повідомив про ситуацію, що склалася в «Київпастрансі», де потреба тільки фонду заробітної плати - 56 млн. грн на місяць, а підприємство заробляє 22 млн. грн і таким чином потребує значних дотацій. У той же час, за його словами, міська влада не підписує розпорядження про підвищення тарифів, оскільки перед цим необхідно «звіритися з рівнем гаманця киян та іншими моментами.

«Тому на сьогоднішній день розпорядження (про підвищення тарифів - УНІАН) не підписано. Хоча ми провели відповідну роботу. Але ми не кинули цю роботу», - сказав Костюк.
Він додав, що його особиста позиція полягає в тому, що оптовий споживач транспортної послуги має знаходитися в кращих умовах.

За словами Костюка, вже вивчений, зокрема досвід Варшави в ціноутворенні тарифів на проїзд.

Як повідомлялося, міська влада мала намір підвищити тарифи з 1 лютого 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248