Україна продовжує накопичувати заборгованість за російський газ, і це необхідно взяти до уваги при вибудовуванні подальших відносин, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на нараді у президента.

За його словами, на кінець 2013 року накопичена заборгованість за постачання російського газу склала 2,7 мільярда доларів. У поточному році Україна знову попросила відстрочку щодо цього боргу, а поточні платежі за поставлений газ здійснювати не в повному обсязі, незважаючи на зниження ціни.

«Навіть за зниженими цінами вони нам говорять, що вони нездатні платити. Це суттєвим чином змінює ситуацію і повинно бути взято до уваги при вибудовуванні відносин із новим урядом», - сказав Медведєв, додавши, що при цьому російська сторона продовжить реалізацію тих домовленостей, які були досягнуті між президентами, повідомляє РІА «Новости».

За словами прем'єра РФ, з главою уряду України Миколою Азаровим, який пішов у відставку, у нього були прямі домовленості про те, як Київ гаситиме накопичену заборгованість за газ і здійснюватиме нові платежі. Російська сторона очікувала, що заходи підтримки економіки України та активізація торгівлі дадуть поштовх розвитку української економіки.

«Ми виходили з того, що всі ці позитивні моменти в кінцевому рахунку служитимуть підставою для погашення заборгованості, в тому числі заборгованості за газ», - сказав глава російського уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку.

Президент України прийняв відставку прем'єр-міністра України Миколи Азарова і всього складу Кабінету Міністрів України.

«Газпром» і «Нафтогаз України» підписали доповнення до чинного контракту, що дає можливість поставляти газ в Україну за ціною 268,5 долара/тис. куб. м. з 1 січня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

870