Сьогоднішні рішення парламенту можуть вивести Україну зі стану політичної кризи, сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи скасування депутатами так званих «законів 16 січня», які визначали суворі покарання за організацію і участь в акціях протесту.

На думку аналітика, сьогоднішні рішення стали першими кроками на шляху досягнення політичного компромісу.

«Зроблено важливий крок для того, щоб піти від сценаріїв, реалізація яких для країни була б катастрофічною. Будь-які радикальні сценарії в умовах поглиблення конфлікту і загрози громадянської війни не принесуть перемоги нікому - можуть бути тільки переможені. І головним переможеним буде наша країна - її державність і її майбутнє», - сказав Карасьов.

На думку політолога, політики повинні продовжити роботу над врегулюванням політичної кризи, щоб не допустити нових жертв у сутичках і не провокувати громадянський конфлікт.

«Зараз найважливіше - бути витриманими, продовжувати шукати компроміси і піти від взаємних звинувачень, від війни слів. Тому що сьогодні ціною необережного слова можуть стати людські життя і доля країни», - сказав Карасьов.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада скасувала дев'ять законів, прийнятих 16 січня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204