Аграрії з дев'яти областей України, де мітингувальники захопили приміщення ОДА, можуть не дочекатися коштів на проведення весняно-польових робіт. Саме з цих регіонів не надходять заявки в Аграрний фонд на укладення форвардних угод, які б дозволили профінансувати сільгоспвиробників.

Про це сьогодні міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку відзвітував керівник Аграрного фонду Олександр Кірюк.

«На сьогоднішній день Аграрний фонд залишається єдиним державним оператором щодо фінансування сільгоспвиробника на час весняно-польових робіт. Однак з дев'яти регіонів, де мітингувальники захопили приміщення ОДА, повністю зупинилися надходження заявок на укладання форвардних контрактів. І аграрії не можуть отримати кошти», - повідомив Олександр Кірюк.

Керівник Аграрного фонду також повідомив, що на сьогоднішній день установа перерахувала аграріям з усіх областей України 300 мільйонів гривень, які можуть бути використані для проведення комплексу весняно-польових робіт.

У свою чергу міністр Микола Присяжнюк зазначив, що укладення форвардних контрактів з Аграрним фондом залишається одним з державних інструментів фінансування аграріїв. І тому, щоб сільгоспвиробники з усіх областей України отримали кошти для весняно-польових робіт, необхідно якомога швидше відновити співпрацю працівників заблокованих ОДА з Аграрним фондом і Мінагрополітики.

«Для проведення всього комплексу весняно-польових робіт аграріям потрібні кошти. І сьогодні один із шляхів отримання коштів - це укладання контрактів з Аграрним фондом. Тому в максимально стислі терміни ми постараємося відновити зв'язок з обласними адміністраціями, де робота тимчасово блокується», - наголосив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188