Дії праворадикальних політиків на заході України занурюють країну в стан хаосу і ведуть до її розколу. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ заявив професор сучасної історії в Оріел-коледжі (Оксфорд, Великобританія) Марк Алмонд, коментуючи масові захоплення адміністративних будівель в західних областях, спровокованих праворадикальною «Свободою».

«Ситуація зараз набуває ознак хаосу, принаймні, в частині західних областей України. Це дуже небезпечно, тому що в української опозиції немає чіткої структури лідерства. Створюється враження, що всередині неї, серед трьох її керівників відбувається боротьба. У Західній Україні партія «Свобода» та інші націоналістичні групи мають сильну місцеву електоральну базу, і це вони стояли за штурмом адміністративних будівель на заході країни. Це може сприяти більш різкому поділу країни», - сказав Алмонд.

Він підкреслив, що політика ультиматумів із застосуванням сили і захопленням влади є ознакою не тільки революційної, але навіть фашистської ситуації.

«Тому що як тільки ви переходите від розмов про те, як потрібно управляти Україною в тій моделі управління, яку пропонує опозиція, то її можуть підтримати далеко не всі. А незаконний характер її діяльності є тим більш небезпечним. Як тільки політичні сили відходять від моделі мирного протесту до окупації і застосування насильства, потрібно мати на увазі, що в умовах демократії вони не мали б права на таку діяльність», - наголошує професор.

Алмонд звернув увагу, що ЄС не помічає того, що відбувається в Україні і має дуже викривлене уявлення про ситуацію в країні, де спостерігаються яскраві прояви фашизму і національної нетерпимості.

«ЄС має не дуже правильне уявлення про те, що відбувається в Україні, особливо якщо врахувати наявність тих, хто різко виступає проти росіян, євреїв та інших меншин. Мені здається, ймовірність революції дуже низька, частково через те, що Україна не є однорідною», - вважає Алмонд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252