У бюджет-2014 закладені оптимальні цифри економічного зростання. Про це в інтерв'ю газеті «Сьогодні» заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Цифри економічного зростання в бюджет-2014 закладені оптимальні. Його основною відмінністю від бюджету-2013 є акцент на реалізацію інвестиційних проектів, активізацію економіки та її модернізацію - все те, про що ми говорили у зв'язку з рішенням відкласти підписання угоди з Євросоюзом. Нам потрібна енергійна практична робота з модернізації економіки, підвищення її конкурентоспроможності, підвищення якості продукції і зниження її собівартості», - зазначив він.

За словами прем'єра, реалізацію цієї мети уряд починає в 2014-му. «За один рік її не завершиш», - заявив він.

«Колись я називав цифру, необхідну для модернізації української економіки, - 160 млрд євро, нас піддали жорстокій критиці - мовляв, це все не так, - але іншу цифру не назвав ніхто. Ми говоримо: 160 млрд на 10 років, нам кажуть - це захмарні цифри, але ніхто не ризикнув взяти на себе сміливість і сказати, що потрібно 20 млрд, 50 або 100. Тому що кожна більш-менш розсудлива людина розуміє, що мова йде про величезні суми, які навіть не вичерпуються цими 160 мільярдами. При цьому, щоб читачі розуміли, за останні 2-3 роки чотири країни - Греція, Іспанія, Португалія та Ірландія - отримали від Євросоюзу 400 млрд євро. А населення і територія всіх цих чотирьох країн - півтори України. І вклали 400 млрд євро не в модернізацію, а всього лише в ліквідацію кризових проблем, погашення боргів, загалом витратили на порятунок від дефолту. 400 млрд євро! А нам кажуть, що Україні - найбільшій в Європі країні за територією і одній з найбільших за населенням, - 160 млрд євро на модернізацію є захмарною цифрою», - підкреслив Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 січня парламент ухвалив державний бюджет України на 2014 рік.

17 січня Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 719-VII «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116